Nieuws

Prijsverhoging domeinen en webhosting per 1 april 2023

Ons hostingbedrijf geeft aan dat de kosten in 2022 opnieuw flink zijn gestegen en ze verwachten helaas dat ze blijven stijgen vanwege de gestegen kosten in onze branche en aanhoudende inflatie.

Zo is bijvoorbeeld de prijs van stroom in de datacentra (de grootste kostenpost) met meer dan 110% (bron: CBS) gestegen en zijn ook de prijzen van hardware en software flink gestegen. De verwachting is dat deze kosten verder zullen stijgen de komende periode. 

Dit betekent dat zij genoodzaakt zijn om deze kosten vanaf 1-04-2023 te verhogen met 25% voor alle domeinnamen en hostingpakketten.

Omdat JanZijlstra.nl  werkt met een eigen Dedicated Server vallen de verhogingen gunstiger uit voor u als klant. Voor hostingpakketen kunnen wij hierdoor de prijsverhoging iets beperken.

De verhogingen zijn hierdoor:

- domeinen 25%

- hostingpakketten 20%.

Mocht u vragen hebben over deze prijsverhoging, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier, e-mail of WhatsApp.

Dedicated Servers krijgen een upgrade

Onze Dedicated Servers krijgen een upgrade. Het huidige besturingssysteem wordt vernieuwd en daarnaast wordt PHP 8(.1) toegevoegd.

Hierdoor kunt je de website laten draaien op een veiligere en snellere versie van PHP.

 

De upgrade zal uiterlijk 25 januari 2023 plaatsvinden. Alle domeinen worden op de achtergrond omgezet en hier merk je niets van.

Heb je een website? In dat geval blijft de huidige PHP versie zo staan met de versie waar de website nu ook op draait.

Met de PHP-selector in de DirectAdmin kun je de PHP versie aanpassen.

 

 

Let op!!

Als je bijvoorbeeld Wordpress of een ander CMS-systeem gebruikt, zorg er wel voor dat Wordpress of het andere CMS-systeem wel overweg kan met PHP 8. Bijvoorbeeld door plugins te updaten naar de laatste versie als dat nog niet is gedaan bij omschakeling.

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat alles wordt voorzien van de laatste updates en goed wordt ingesteld.

 

Phishing mails actief voor verlopen domein

De afgelagen zijn er mails actief die onterecht melden dat je domein is verlopen. Trap er niet in. Dit zijn zogenaamde phishingmails en leiden je naar een onveiligd website.

phishing

Ons advies, deze mail direct weggooien en geen links aanklikken. 
Heb je twijfel, neem dan contact met ons op.

Gepland onderhoud 2 en 3 november

Vanaf woensdag 2 november 2022 22:00 uur tot donderdag 3 november 2022 03:00 uur vindt er noodzakelijk onderhoud plaats aan onze servers. Het kan zijn dat de bereikbaarheid van een aantal diensten, waaronder mail en websites minder is. De uitval proberen wij zoveel mogelijk te beoperken.

Excuses voor het ongemak.

 

JanZijlstra.nl

Draagbare apparaten in 2024 verplicht opladen met usb-C-kabel

In 2024 moeten alle mobiele telefoons, tablets, camera's, oordopjes en andere draagbare apparaten opgeladen kunnen worden met één type kabeltje, de usb-C-aansluiting. Dat hebben de Europese Commissie, het Europees Parlement en de afzonderlijke lidstaten vandaag afgesproken.

De Europese Commissie wil al jarenlang deze afspraak, omdat de grote variatie aan opladers er nu toe leidt dat er veel meer plastic gebruikt wordt dan nodig. Ook maken gebruikers onnodig veel kosten gejaagd.

Usb-C is het type aansluiting dat nu al gebruikt wordt door veel nieuwe mobiele telefoons die draaien op het besturingssysteem Android. In 2018 gebruikte ongeveer 29 procent van de in Europa nieuw verkochte telefoons dit systeem, zo meldt de Europese Commissie op basis van eigen onderzoek.

Ongeveer de helft van de toen verkochte telefoons moest worden opgeladen via het oudere micro-usb-systeem. En 21 procent van de verkochte telefoons waren iPhones, die worden opgeladen met de Lightning-kabels die alleen door Apple geleverd worden. Die laatste twee systemen mogen in 2024 dus niet meer door fabrikanten worden gebruikt.

Op onderstaande afbeelding een usb-C-kabel.

usb-c-naar-usb-c-kabel

 

Nieuwsbrief